Buscar en el blog

Ressenya - Tothom hauria de ser feminista

¡Buenas noches chic@s!

Hoy os traigo la reseña de un libro peculiar, se trata de Tothom hauria de ser feminista (We should all be feminists) y dije peculiar porque el mismo libro está protagonizado por la autora, Chimamanda Ngozi Adichie. He tenido la ocasión de colaborar con la editorial Fanbooks y por esa razón la opinión personal y la ficha técnica están en catalán. Si queréis que la suba al blog en castellano me lo decís ;) 


FITXA TÈCNICA

Títol: Tothom hauria de ser feminista

Títol original: We should all be feminists
Autor: Chimamanda Ngozi Adichie 

Editorial: Fanbooks
Pàgines: 58
Preu: 4,90€

ISBN: 9788416297894

SINOPSI: Un llibre que recull el transcendental discurs que va oferir l’autora a TEDTalk sobre el significat de ser feminista en ple segle XXI. Un breu assaig que té el poder que les seves paraules ressonin dins el cap de qui les llegeix. Aquest és el poder que tenen els grans assajos per canviar la societat.


OPINIÓ PERSONAL
Feia dies que volia llegir un llibre en català, ja que fins ara havia estat avançant amb el TdR (Treball de Recerca). Al mirar l'estanteria em vaig fixar amb Tothom hauria de ser feminista, un llibre que m'havia enviat Fanbooks abans de l'estiu i que per fi havia trobat el moment necessari per llegir-lo.

Chimamanda Ngozi, l'autora, ens parla d'un discurs que va donar a TEDxEuston (el desembre de l'any 2012, Ngozi va assistir a una xerrada on anualment es feien conferències centrades en l'Àfrica).


Al principi, pensava que seria una lectura ràpida ja que no arriba a les seixanta pàgines, però tot i ser un llibre curt, el contingut és molt intens i realment profund.

D'altra banda, em va sobtar realment el narrador del llibre, és a dir, m'encanta llegir novel·les en primera persona. No obstant això, mai m'havia trobat un cas en què el protagonista fos el mateix autor. Per tant, aquí ja suma punts en originalitat i en innovació.

El discurs de Chimamanda es centra en un tema en concret: la igualtat de gènere. És possible que aquest argument us soni molt típic però gràcies al llibre he pogut veure un rerefons del que desconeixia totalment i que probablement molts de nosaltres infravalorem.

Bàsicament, l'autora vol cridar l'atenció al seu públic ja sigui a través d'exemples, de casos o bé explicant la seva pròpia experiència. Chimamanda Ngozi ens llença al davant de situacions on veiem a la dona sense cap paper rellevant, totalment marginada i vulnerable.

És cert que hi ha punts del llibre on el lector es pot sentir atacat, en el sentit en què l'autora empra paraules que fan mal, són consistents i dures d'escoltar. Malgrat això, considero que s'han d'utilitzar ja que tan sols reflecteixen la realitat i, en aquest cas, donen certa objectivitat al text.

És evident que les persones hem anat evolucionant, però és curiós que el concepte que tenim respecte la dona no ho ha fet. Tot i que estem al segle XXI, la nostra mentalitat encara està un pas enrere i el que intenta el llibre és obrir els ulls als lectors: mostrar-te les injustícies del món, la crueltat i fonamentalment, la visió de la dona.

El llibre Tothom hauria de ser feminista recull tot allò que és necessari per aportar un granet de sorra i fer un canvi de la societat a millor. No ho he dit mai però crec que hauria de ser una lectura obligatòria ja que val la pena gastar els minuts que facin falta per llegir-lo.


La meva puntuació per a Tothom hauria de ser feminista de Chimamanda Ngozi Adichie és de...Un beso tintado,


No hay comentarios

Publicar un comentario

¡Hola, holaaa!

¿Quieres dejarme un comentario? >.< Ante todo quiero darte las gracias por haber leído la entrada y querer dejar tu opinión.

Siempre leo y respondo todos vuestros comentarios, y visito vuestros blogs a diario ;D

Recuerda que si quieres dejarme tu blog para que te siga no hay ningún problema, pero ya existe una entrada exclusiva para eso.

De nuevo, ¡Muchas gracias, y nos leemos pronto! ^-^